auLa 2.0

Friday, November 22, 2013

Aplicacions 2.0 a l'Aula d'Educació Física



Dins de la meva assignatura estan presents les noves tecnologies. Els cursos on més les treballo són a Cicle Superior i Cicle Mitjà.

A 5è i 6è els nens consulten habitualment el blog d'Educació Física de l'escola. Durant el primer trimestre, durant les sessions de taller d'informàtica se'ls introdueix al món dels blogs, i en la sessió d'Educació Física s'ensenya el blog de l'assignatura. A partir del segon trimestre, es treballen diferents unitats didàctiques a partir del blog.

A la unitat didàctica "Jocs d'arreu del món" l'alumnat ha de presentar un treball específic.

  • La classe de 5è ha de buscar a la web un joc tradicional d'un altre país i l'ha d'inserir mitjançant un comentari seguint la següent pauta.
    • Nom del joc ( país i/o continent)
    • Nombre de jugadors
    • Material
    • Situació inicial (i/o organització)Descripció i explicació de les normes.
  • La classe de 6è ha de realitzar un treball de recerca de jocs d'arreu del món. Se'ls ofereix un guió per poder portar-lo a terme i diferents pàgines webs d'ajuda. I es disposa d'un article anomenat fòrum on poden fer preguntes d'allò que tenen dificultats.

Al cicle mitjà es treballa amb la pissarra digital:


Per últim voldria parlar d'una eina 2.0 que s'utilitza a l'escola pel professorat i que la voldria posar en funcionament amb l'alumnat de 6è però que encara no m'acabo de sortir.



Symbaloo és una aplicació web que permet, entre altres funcions, crear escriptoris virtuals. Podem recopilar i organitzar les nostres pàgines web preferides en un únic lloc, accessible des de qualsevol PC. Està organitzat en forma de blocs, podem crear tantes pàgines com vulguem, anomenades "webmix", incloure enllaços, vídeos, informació, notícies, etc ... És possible personalitzar tant el fons del webmix com els botons, afegint imatges i títols. A més es pot compartir les pàgines i fins i tot portar-les fins al teu escriptori virtual.

Usos de Symbaloo aplicats a l'aula:

  • Permet la creació col·lectiva d'un escriptori virtual del grup-classe, que pot anar actualitzant al llarg del curs, en funció de les necessitats i interessos dels alumnes.
  • Podem organitzar els recursos dirigits a l'alumnat en un únic lloc web.
  • Aquest webmix compartit pot inserir en un web, un bloc o un wiki.
  • Cada alumne / a pot crear un webmix propi i personalitzat, i configurar com a pàgina d'inici en un ordinador personal. En aquest cas pot ser un webmix privat i no compartir amb ningú.

 

2 comments:

  1. Hola Alex. Jo també faig servir SYMBALOO per organitzar tots els meus llocs webs, enllaços, aplicacions que faig servir, etc.. i realment és genial. És molt visual i crec que és una eina que hauriem de conèixer tots el professors/mestres i alumnes. Molt pràctic. Afegeixo l'enllaç del meu symbaloo. http://www.symbaloo.com/mix/suesstuff

    ReplyDelete
  2. Hola Susan, ara que començava a intentar posar en pràctica el meu symbaloo, la pràctica amb el netvibes em fa veure que és una altre aplicació molt semblant ja que també pots crear el teu escriptori virtual, compartir-lo, afegir gadgets o ginys de tot tipus, etc. No acabem d'assolir una eina quan de seguida surt una altre. El món tecnològic avança molt ràpid...

    ReplyDelete